Bloggosaurus

Bloggosaurus

Hemmelig overskrift

- En fashion & lifestyle-blogg med base i Arilds gate 8 i Ila.

Hygge

LifestylePosted by Jonas Wed, November 24, 2010 16:57:09
Kjære blogg. Idag sto jeg i fruktavdelingen på Rimi, og bestemte meg for at idag skal jeg jammen være litt hyggelig. Det nærmer seg jo jul, og da er det på tide med et lite skippertak hva karma angår. Og hva er mer hyggelig enn en skål med klementiner som står framme, klar til å forsyne en hvilken som helst passerende Håvard eller Jens med frisk smak, dagens C-vitaminer og en god dose julestemning?


Dette skulle være min lille hverdagsgave. Samvittigheten var på topp da jeg ruslet plystrende inn døra, med den lille klementinposen i handa. Men som vanlig når jeg prøver å være hyggelig, blir det hele spolert av Jens.


Den jævla kødden. Her prøver jeg å gjøre noe litt koselig, også må Jens se det hele som en konkurranse og gjøre alt i sin makt for å overgå meg. Han klarer ikke engang å sette pris på en liten hverdagsoppmerksomhet, for ham handler det bare om hvem som virker snillest. Vedder på at han ikke engang tenker over de flotte klementinene, men bare fokuserer på konkurransen om å være den hyggeligste bloggosaurusen.


Dette skal du få igjen for, Jens. Din utakknemlige satan.

Filmkonkurranse

LifestylePosted by Jonas Wed, November 10, 2010 18:38:52
Så Jens og Håvard har erklært seg som mine overmenn innen filmskaping? Vel, det er en utfordring jeg tar på strak arm.

Jeg ser den første filmen er en Hitler-biografi. Krigsfilm er jo en spennende sjanger, så jeg bestemte meg for å utfordre med min egen. Men filmer fra andre verdenskrig har vi jo sett mange av, hvordan gjøre dette mer spennende? Jeg valgte å sette handlingen til nåtid, og lage en satire over kontroversene rundt norske soldaters holdninger i Afghanistan. Slik ble det:

Den andre filmen fra Jens og Håvard er en idrettsfilm i reportasjesjangeren. Når det gjelder idrett i film, tenker jeg tilbake til Karate Kid og Rocky, og husker særlig treningsmontasjene som alltid var med i disse filmene. Du vet, musikk begynner, vi hopper i tid og ser kisen bli stadig flinkere. Hva om jeg laget en egen treningsmontasje?

Leserne får bestemme hvem som er husets filmskaper. Taperne tar oppvasken.Profitt

LifestylePosted by Jonas Tue, November 09, 2010 23:41:19
1) Bli med i et quiz-lag fem minutter før slutt.

2) Hjelp til med ett spørsmål.

3) Vinn, få øl.

Jøsses

LifestylePosted by Jonas Mon, May 03, 2010 21:04:58
Nå er det jammen lenge siden jeg har blogget, gitt.

Mine nattlige eventyr

LifestylePosted by Jonas Sun, January 17, 2010 00:11:32

Plutselig forstår jeg det: det er godteriposer på innsiden av putetrekket! At jeg ikke har tenkt på dette før. Ivrig tar jeg tak i puta jeg ligger på, og famlende i mørket begynner jeg å ta av putetrekket. Jeg hører knitringen fra innpakningspapir, og drar fornøyd ut en pose med godteri, som jeg legger på kommoden ved siden av senga. Jeg romsterer videre, men til min store skuffelse ender jeg kun opp med et vrengt putetrekk og ingen flere godteriposer. Men det skal jo være tre! Jaja. Egentlig ikke så rart, jeg har jo hatt denne puta kjempelenge uten å ta ut godteriet, noe har vel blitt borte over tid. Jeg legger meg på min nakne pute, og sover videre.

Imorges våknet jeg med putetrekket i en ball ved siden av senga. Jeg husker hele greia. Det er dessverre ingen godteripose på kommoden min.

Piratkopiering

LifestylePosted by Jonas Mon, January 11, 2010 19:11:57

Du ville ikke stjålet en bil. Du ville ikke stjålet en veske. Og så videre. Den reklamen har alltid irritert meg. Piratkopiering er stjeling, påstår de, og overser glatt den ene enormt viktige forskjellen mellom piratkopiering og stjeling, nemlig at ingen mister noe når man piratkopierer. Du ville ikke stjålet en bil. Men du ville kanskje kopiert en?

Jada, “tap av salgsinntekter”, jeg vet. Dette er et rent teoretisk tap, en størrelse basert på hva en rekke mennesker potensielt kanskje kunne gjort. En venn av meg har som vane å laste ned enorme “Best of”-samlinger for forskjellige årstall, for deretter å laste ned “Best of”-plata til hver av artistene på dem. Det blir ganske mange plater. Skikkelig uflaks for plateselskapene, siden han uten muligheten til å laste ned dette ville gått rett til butikken og kjøpt hver og én av alle CDene! Jeg tviler ikke på at piratvirksomhet er et problem for mediebransjen, men å kalle det stjeling er ganske enkelt feil.

Og sier reklamen noensinne at stjelingen er moralsk gal? Nei. Det slås kun fast at det er “against the law”. Argumentet lyder altså “ikke gjør det, fordi jeg sier det.” Brrr. Pakk det hele inn i tvangshipt MTV-papir, og du får en reklame som kun inspirerer meg til å skru av DVD-spilleren, sette meg ved datamaskinen og laste ned filmen isteden. Så slipper jeg i det minste den helvetes antipiratreklamen.

Men hva oppnår man ved kun å klage? Som aspirerende filmskaper bestemte jeg meg for å lage et eget manus til en antipiratreklame. Med pirater.

Anti-Piracy Advertisement


An old-fashioned map shows an enormous sea, marked only “The Internet”.

Hero (Voice-Over): “ ’Twas a wild day on the seas of the Internet.”

We zoom in, and the map comes alive. There’s a large 1600’s-style port city, teeming with life.

Hero (V.O.): “In Art Town, the people were working as usual”

We see artists of different kinds, some writing books, some playing musical instruments, some drawing.

Hero (V.O.): “My father was recording his latest album.”

An old man plays the violin, filling a bottle with the music.

Hero (V.O.): “This was our livelihood, but times had been tough”

The bottle is corked and passed on. We see a young man, this is our HERO.

Hero (V.O.): “I decided to find out why our music hadn’t been selling so well of late”

Our hero follows the bottle to a marketplace, where a SCRUFFY-LOOKING MAN buys it. Our hero follows him to the port, where the man puts on an eye-patch.

Hero (V.O.): “By Kraken’s parrot! Pirates!”

The pirate boards his ship, our hero sneaks on board.

Hero (V.O.): “I should have known! Those scoundrels copy our art, acquiring their gold in the most rotten way possible: through advertisements.”

A banner covers the screen, it reads: “Lonely? Get scammed tonight!” The narrator cuts it in half with his sword. The boat is now in a new port, a dark and noisy place.

Hero (V.O.): “I followed the pirates to their bay. ‘Twas time they learned their lesson.”

They enter a large hall. People are tapping art into bottles from big barrels, manned by pirates. The walls are covered with advertisements. The pirate our hero has followed is just about to pour music from the bottle into a barrel.

Hero: *Snatches bottle* “No, you don’t!”

Pirate: “Arrr, how dare ye interfere with me piracy!?”

The pirates attack, trying to get the bottle back, and a wild fencing battle follows. Our hero dodges their blades, and in the end is standing victorious on a pile of knocked-out pirates, the bottle in his hand.

Hero: “People of the Internet!”

Everybody stops their tapping, listening attentively.

Hero: “I know you all like free stuff, but remember that this art you’re tapping is someone’s sweat and tears! Life as an artist is impossible if you get nothing back for your work. Support the art you like, so the artists can make more of it!”

The hero opens the bottle, and beautiful music plays. The crowd is moved.

Text: “Support your artists, get your art legally”


Jeg sendte manuset til Motion Picture Association of America, og lover å rapportere et eventuelt svar. Om verdens mest irriterende reklame en dag blir erstattet av fektende pirater, husk å takke Bloggosaurus.

Faen

LifestylePosted by Jonas Tue, December 15, 2009 14:35:11
Der kommer Håvard full hjem fra skolen igjen.

Fashion

FashionPosted by Jonas Sat, December 12, 2009 21:45:08

Bloggosaurus er som kjent en fashion & lifestyle-blogg, og da er det, etter ni lifestyle-relaterte innlegg, kanskje på tide å blogge litt fashion. Julebordsesongen er igang, og i anledning mitt første julebord noensinne ikledde jeg meg dette antrekket:


Jakka er en del av den obligatoriske skoleuniformen man får utdelt når man begynner på filosofistudiet (pipe og løsskjegg ikke avbildet), den vinrøde cardiganen er strikket av en enøyd bonde jeg hjalp med å bryte en trolldom den lokale heksa hadde kastet over gården hans, skjorta er en optisk illusjon, sløyfa er den eneste jeg har igjen fra min tid som chippendale og buksa er fra Hennes & Mauritz.

Next »