Bloggosaurus

Bloggosaurus

Hemmelig overskrift

- En fashion & lifestyle-blogg med base i Arilds gate 8 i Ila.

Snøhuleprosjektet, dag 4

LifestylePosted by Håvard Thu, January 12, 2012 20:22:44
La oss først beklage at det ikke kom noen oppdatering i går, vi glemte å ta med kameraet.

Men snøhula er i stadig vekst og kan nok bebos om ikke lenge.
Vårt kanskje største problem for tida er å bli kvitt laussnøen. Vi har fundert på flere løsninger, og landa på å bære/dra ut snøen i en plastsekk, slik dere ser på bildet under.
Den har nå dessverre revna. Heldigvis har også Jonas nå blitt med på laget, og bidrar til at hula vokser i kjempefart.
På bildet under sitter Håvard i det som skal bli kjøkkenet:
Avslutningsvis følger en oversikt over framgangen i hulegravinga. Haugens utstrekning er skissert med sort, mens hulas nåværende form og størrelse sees i rødt.


Snøhuleprosjektet, dag 2

LifestylePosted by Håvard Thu, January 20, 2011 20:40:58
Mandag var det klart for en ny snøhuledag. Håvard hadde i mellomtida skaffa en ny og mer anvendelig spade, og Jens hadde kjøpt inn hodelykt, så forholdene lå til rette for en god dag i haugen.

Hula er nå utvida til ståhøyde i store deler. Vi er svært optimistiske på framtida og framgangen. Dette kommer til å bli en særdeles bra hule.
Neste utbyggingsfase kommer så snart Håvard har blitt frisk igjen. Forhåpentligvis om kort tid.

Snøhuleprosjektet, dag 1

LifestylePosted by Håvard Tue, January 18, 2011 00:19:15
Av barndommens vakre vinterminner, står særlig ett tydelig fram. Å bygge snøhule. Å grave uendelige ganger og hulrom inne i alle nabolagets snøhauger. Å sette seg ned og beundre sitt eget skaperverk, for så å grave videre.

Disse herlige minnene ville Jens og Håvard vekke til live, og starta søndag på vinterens største prosjekt. Ei snøhule.

Etter en dags arbeid, må vi kunne si oss godt fornøyd med progresjonen. Her fra hovedinngangen.


Jens er sykt godt fornøyd med endelig å ha kommet seg gjennom åpningen.

Om dere reagerer på at snøen en skitten og stygg, er det helt riktig. Stedvis er den innmari hard og vanskelig å grave i også. Vi sender kritikken til Trondheim bydrift for dårlig tilrettelegging for snøhulebygging.

Flere oppdateringer og bilder vil følge de neste dagene etter som huleprosjektet skrider fram.


Fredagskveld og ungdomstid, og tranflaska du slette tid

LifestylePosted by Håvard Sun, November 14, 2010 21:36:55
Dette er fortellinga om da Jens og Håvard risikerte livet for å bevise at det å drikke ei flaske tran på styrten, det kan da ikke være så vanskelig. Sånn starta det:

Håvard: Jens, er du med på en konkurranse eller?
Jens: Selvsagt!
Håvard: Åkei, om å gjøre å drikke et glass tran fortest.
Jens: Kult! Men bare hvis vi bruker de største kjøkkenglassene vi har.

Jonas var fotograf. Det fikk han være fordi han er så flink til å sette opp bilder.

Litt reklame før konkurransen:
"Möller’s Tran er en unik kombinasjon av naturlig omega-3 fra fisk og vitaminene D, A og E. Dette er næringsstoffer som er viktige for optimal utvikling og hjelper deg til å holde deg frisk. Möller’s Tran lages av norsk arktisk torsk som fanges i Lofoten og Vesterålen. Før Möller’s Tran tappes på de grønne flaskene gjennomgår tranen strenge kvalitetskontroller i alle produksjonstrinn. Anbefalt dagsdose for barn og voksne er 5ml."
Jens: Sykt bra reklame, Håvard. Kan vi starte nå?

Åkei, vi er i gang.

Jens: Shit, dette var jo godt! Smaker det sitron eller noe?

Håvard: Haha. Idiot! Det er jo bare helt vanlig naturell. Og det smaker ærlig talt drit.
Jens: Jeg liker det uansett. Jeg vil ha mer.

Ferdig!

Håvard: Wtf? Vi hadde jo ikke starta en gang da!
Jens: Haha. Føkk!
Åkei, gi meg mer da.
Håvard: Shit, kis. Jeg er imponert!
Åkei, hvis du tømmer flaska skal du få seieren.

Jens: Greit. Men da vil jeg ha bøtta med på laget mitt.
Kjære bøtta, jeg elsker deg.
Skal vi kline?
Håvard: Hei, Jens, hvor kult er det ikke om jeg drikker resten av glasset med skei da?
Nei, vent. Det er enda kulere med sugerør, er det ikke?
Jens: Nice! Det ER kult. Jeg er forresten ferdig.
Håvard:

Håvard: Men det var feige lag da! Du hadde jo den bra bøtta. Jeg hater min!
Men tran, altså, det elsker jeg.
Men med dette var altså konkurransen ferdig. Jens vant en knepen seier i en duell som kunne bikka begge veier. Gratulerer uansett med seieren, Jens. Du er fra nå av kjent som trankongen.

PS: Om noe skulle lure. Nei, det var ingen som spøy etter konkurransen. Nei, det var ingen som sleit med tranoppstøt i flere dager etterpå. Og nei, vi drikker aldri tran igjen.

Snøkjerring i Arilds gate

LifestylePosted by Håvard Thu, February 11, 2010 21:45:41
Vi har lenge snakka om det her i kollektivet, at vi burde lage en diger snømann ute i bakhagen. Natt til torsdag falt det godt og vel 10cm med nydelig, blaut nysnø, og forholdene kunne vel vanskelig vært bedre for snømannbygging. Jens og Håvard greip selvsagt sjansen og hoppa i hellyhansen-dressene og cherrox-støvlene, og styrta ut i hagen.

I hagen venta et eldorado av vannmetta snø, og etter en times arbeid sa vi oss temmelig godt fornøyd med resultatet:

Kulegrill-lokk som hatt går nok aldri av moten.
Ei vakker snøkjerring på 2.30 er det vanskelig å holde fingrene unna. Det fikk Jens erfare.
Som den observante leser kanskje kan se er kjerringa gravid. Terminen er i slutten av mars. Hun heter forøvrig Beate.
At kjerringa er gravid er det liten tvil om. Man kan kjenne at ungen sparker. Men hvem er barnefaren? Det er spørsmålet vi alle stiller oss.


Det bør kanskje avslutningsvis legges til at snøkjerringa avgikk med døden en drøy halvtime etter vi gikk inn. Dødsårsaken skal ha vært hetetokter i samband med svangerskapet. (og en smule ubalansert vektfordeling takket være Jens hengivenhet til store pupper)

Takk for maten, Jens

LifestylePosted by Håvard Wed, February 10, 2010 20:26:44
Kylling surra inn i bacon med stekte grønnsaker, pommes frites og bernaisesaus smakte jævla godt.

Kviss 2

LifestylePosted by Håvard Tue, January 26, 2010 21:57:44
Hva skjer med en banan som har ligget to måneder i kjøkkenskapet til Jens hvis man i stedet for å kaste den gjemmer den i ytterligere to måneder i skapet til Jonas?

Svar:


Mote for iskalde dager

FashionPosted by Håvard Sun, January 10, 2010 01:54:11
Når nettene blir lange og kulda setter inn er det lurt å kle seg godt. Og det beste man kan kle seg i nå for tida er ull. Ingenting varmer så godt en kald og hustrig vinterdag som en god og tykk ullgenser. Når det i tillegg ser helt fabulous ut, er det ingen grunn til å vente med å hente fram disse plaggene fra klesskapet.
Jeg har gjort en opptelling i eget klesskap og kommet fram til at av ni gensere er sju laga av stort sett rein ull. Herunder følger bilder av disse fantastiske plaggene.


Dette er min kanskje mest brukte ullgenser, noe som har direkte sammenheng med at det også er den varmeste. Den er fasjonabelt mørk blå ispetta prikker av en lysere blåfarge. Merket er Chawo og den ble i sin tid designa av Karl Lagerfeld som et after-ski-antrekk til det italienske adelskapet.

2. ullgenser ut er en grå zip-neck. Merket er Atlant, og opprinnelig ble denne genseren laga som en arbeidsgenser for sveitsiske landmålere. Siden slo den såpass an blant allmennheten at man bestemte seg for å produsere dem i større kvanta. Dermed har også jeg fått fatt i et eksemplar.

Denne grønne poloen er ikke som man kanskje skulle tro av militær opprinnelse, men man kan jo lure på om ikke Ralph Lauren hadde latt seg inspirere da han i 1999 designa denne perla av en ullgenser. I innholdsfortegnelsen kan man lese at genseren i tillegg til ull består av en del akryll. Man kan med rette spørre seg hva dette skal være godt for, og i ettertid har den godeste Lauren innrømmet at å lefle med kunststoffer nok var hans livs tabbe.

Klesskapets mest eksklusive genser er nok denne franske godbiten. Den ble personlig importert til landet av skibentens far på åttitallet og skal ha kosta oppimot en halv årslønn. Siden ble den gjemt og glemt i en kasse på loftet før den igjen i 2005 så dagens lys, da på en ny eier.

Denne svarte genseren er et alfa omega i alle klesskap. Den er grunnlaget for alle gode antrekk. Ullstoffet er et meget eksklusivt tynt garn nøsta kun fra sorte får fra de vestligste delene av Færøyene. Merket er Silivani og det er den store Gianfranco Ferrè som står bak.
Den ferskeste av alle genserne er denne lilla frekkasen. Med sitt klassiske snitt kombinert med en et moderne strikkemønster baner denne veien for framtida innen ullgenserdesign. Det italienske motehuset Versace står bak, og de annonserte tidligere i år at de vil fra nå av vil satse kun på ullgenserdesign.
Siste genser ut er strengt tatt ingen genser, snarere en cardigan. Likefult er den laga av ull, og gjør vinterdagen mye triveligere om man husker å ta den på. Jakka er både egendesigna og produsert, med noe konsultasjon fra Calvin Klein når det gjaldt kneppinga, som viste seg å være et aldri så lite problemområde.


Next »