Bloggosaurus

Bloggosaurus

Hemmelig overskrift

- En fashion & lifestyle-blogg med base i Arilds gate 8 i Ila.

Mote for iskalde dager

FashionPosted by Håvard Sun, January 10, 2010 01:54:11
Når nettene blir lange og kulda setter inn er det lurt å kle seg godt. Og det beste man kan kle seg i nå for tida er ull. Ingenting varmer så godt en kald og hustrig vinterdag som en god og tykk ullgenser. Når det i tillegg ser helt fabulous ut, er det ingen grunn til å vente med å hente fram disse plaggene fra klesskapet.
Jeg har gjort en opptelling i eget klesskap og kommet fram til at av ni gensere er sju laga av stort sett rein ull. Herunder følger bilder av disse fantastiske plaggene.


Dette er min kanskje mest brukte ullgenser, noe som har direkte sammenheng med at det også er den varmeste. Den er fasjonabelt mørk blå ispetta prikker av en lysere blåfarge. Merket er Chawo og den ble i sin tid designa av Karl Lagerfeld som et after-ski-antrekk til det italienske adelskapet.

2. ullgenser ut er en grå zip-neck. Merket er Atlant, og opprinnelig ble denne genseren laga som en arbeidsgenser for sveitsiske landmålere. Siden slo den såpass an blant allmennheten at man bestemte seg for å produsere dem i større kvanta. Dermed har også jeg fått fatt i et eksemplar.

Denne grønne poloen er ikke som man kanskje skulle tro av militær opprinnelse, men man kan jo lure på om ikke Ralph Lauren hadde latt seg inspirere da han i 1999 designa denne perla av en ullgenser. I innholdsfortegnelsen kan man lese at genseren i tillegg til ull består av en del akryll. Man kan med rette spørre seg hva dette skal være godt for, og i ettertid har den godeste Lauren innrømmet at å lefle med kunststoffer nok var hans livs tabbe.

Klesskapets mest eksklusive genser er nok denne franske godbiten. Den ble personlig importert til landet av skibentens far på åttitallet og skal ha kosta oppimot en halv årslønn. Siden ble den gjemt og glemt i en kasse på loftet før den igjen i 2005 så dagens lys, da på en ny eier.

Denne svarte genseren er et alfa omega i alle klesskap. Den er grunnlaget for alle gode antrekk. Ullstoffet er et meget eksklusivt tynt garn nøsta kun fra sorte får fra de vestligste delene av Færøyene. Merket er Silivani og det er den store Gianfranco Ferrè som står bak.
Den ferskeste av alle genserne er denne lilla frekkasen. Med sitt klassiske snitt kombinert med en et moderne strikkemønster baner denne veien for framtida innen ullgenserdesign. Det italienske motehuset Versace står bak, og de annonserte tidligere i år at de vil fra nå av vil satse kun på ullgenserdesign.
Siste genser ut er strengt tatt ingen genser, snarere en cardigan. Likefult er den laga av ull, og gjør vinterdagen mye triveligere om man husker å ta den på. Jakka er både egendesigna og produsert, med noe konsultasjon fra Calvin Klein når det gjaldt kneppinga, som viste seg å være et aldri så lite problemområde.